Live scores Sve o on line kladjenju | Saveti i kako se treba kladiti
Sve o on line kladjenju -

Online kladnjenje, online kladionice, saveti, pomoc

Saveti i kako se treba kladiti

Autor onlinekladjenje | 2 Decembar, 2008 | read_nums (1367)

  1.Jedno od najbitnijijh kladionicarskih pravila jeste da se kladite samo sa novcem koje ste spremni da izgubite. Nikada nemojte ulagati novac koji su Vam potrebni za zadovoljenje osnovnih životnih potreba ili koja su predvidena u neke druge svrhe. Nakon što ste uplatili novav morate biti spremni da cete ih možda izgubiti!

  2.Izradite money managment tj. strategiju za naredni period kako cete igrati. Odredite maksimalni ulog (fiksni ili %banke) te izradite pravila kojih cete se pridržavati u narednom periodu. Preporuke jesu da maksimalni ulog ne prelazi 1,5-2% banke, medutim ovisno o Vašoj sklonosti riziku postotak možete povecati ili smanjiti za par posto.

  3. Napravite banku tj. odvojite odredjeni do novaca koji ce Vam koristiti iskljucivo za kladenje

  4. Vodite evidenciju o svakom uplacenom listicu i o stanju banke. Samo cete na taj nacin znati dali ste i koliko u plusu ili minusu, a analizirajuci arhivu možete pronaci greške koje cinite i da ih eliminisete što ce rezultirati vecim prinosima.

  5. Budite disciplinovani! Nakon što odredite money managmet, banku i pravila morate ih se pridržavati jer je to jedini put do uspeha.

  6. Odredite sportove i lige koje cete pratiti. Ponuda je danas preopširna da biste svaku ligu mogli pratiti kako spada, zato odaberite lige koje najbolje poznajete te se detaljnije posvetite njima.

  7. Proberite ponudu te odaberite zanimljive parove koje cete analizirati. Za svaku utakmicu uzmite u obzir statistiku, medusobne oglede, motivaciju ekipa, povrede, sastave u kojima ce ekipe istrcati na teren....

  8. Ziceri koji prolaze 100% ne postoje i koliko god bio koeficijent i koliko se god cinilo nemoguce da favorit u toj utakmici ne pobjedi, iznenadenja se dogadaju i zato i imate banku da biste disperzirali rizik

  9. Ne kladite se da biste se kladili nego da biste dobili. Zato se nemojte kladiti svaki dan, vec onda kada ste pronašli parove za koje smatrate da ce proci, makar trebali pricekati i par dana. Nemojte se kladiti na utakmice samo zato što su u  prienosu na televiziji.

  10. Manje je više. Nemojte biti pohlepni kod slaganja listica. Rade odigrajte par manje i dobijte nego par više, pa da padnete na jednom paru. Nikada nemojte dodavati parove u kladionici na listic, vec obuzdajte pohlepu za vecim dobitkom i uplatite predvideno

  11. Izbacite emocije. Nemojte se kladiti na ekipe za koje navijate ukoliko nemate argumenata koji ce opravdati vaš pick

  12. Nemojte se kladiti na osnovu filinga tj. na osnovu «predosecaja» da ce neka ekipa pobiediti. Na listicu se smiju nalaziti samo dobro analizirani parovi.

  13. Ne dopustite da emocije prevladaju razumom, te da nakon izgubljenog listica iz besa uplatite listic na kojem se nalaze parovi koje niste analizirali jer je to najbrži put u propast

  14. Budite spremni na crne serije gdje cete na nekoliko listica za redom padati na jednom (cesto i zadnjem) paru. Ostanite disciplinirani te igrajte i dalje svoju igru. Morate se pomiriti i biti spremni da ce se ovakve situacije dešavati te se morate znati nositi sa njima

  15. Ukoliko se ozbiljnije bavite kladenjem nadite dva dana (preporuka ponedeljak i petak) u tjednu kada nije neka ponuda, te se u ta dva dana odmorite od stresnog života koje profesionalno kladenje pruža. Ukoliko situacija zahtjeva ohladite glavu te izanalizirajte posljednje period igre. Posvetite se drugim stvarima i osobama koji ponekad pate radi vašeg stila života koji kladenje sa sobom nosi.


2 Komentari & 0 Trekbekovi od "Saveti i kako se treba kladiti"

  Ovo je ziva istina... samo ovako mozes biti u plusu nikako drugacije... I dodao bi jos da nikada ne slusate sta vam neko kaze da odigrate,samo vi i vasa sopstvena analiza parova. Koliko sam ja puta tako pukao jer sam slusao druge...

  Autor Sale 10 April 2011, 14:28

  hvala na savetima, imacu ih u vidu kad ponovo odigram neki tiket. :-) Navijacke emociju su jedan od glavnih razloga zasto ne dobijam novac tako cesto..

  Autor cugy 20 Decembar 2008, 21:00
Dodaj komentar

Zapamti me

Linkovi

Live scores